tisdag 31 maj 2011

Bland halta och lytta


Ortopedkliniken är en fantastisk plats! Där jobbar ingenjörer med att hjälpa funktionshindrade till ett bättre liv, där samlas allsköns människor med alla möjliga handikapp. Mitt i allt finns vi och känner oss inte alls avvikande, axlarna är nere och pulsen normal. Teamet som jobbar på kliniken är hjälpsamma, snabba och verkar ha en sån bra stämning på jobbet (undrar om det finns några lediga tjänster?!).
Vår ingenjör Herr J tillhör kategorin "hyggliga prickar". Han är bussig, han är proffsig, hjälpsam och noggrann. Han har ett mjukt sätt att närma sig Pussegullan.
I dag blev bägge benen gipsade för att få ett avtryck till (de i mitt huvud fruktade) ortoserna. Fröken hade egentligen tröttnat på hela konceptet och tyckte det var småtråkigt men som alltid är hon bäst när det gäller. Och lagom till det var hemgång var stället skitkul, blev både busa med handduk, flirta och vinka. Det bästa var avtorkningen av gipset, då bjöds det på ett rejält tokfniss. Om 4 veckor är det återbesök och utprovning av de fjärilsmönstrade benskenorna. Tja, det är en provperiod och vi får se hur det går. Kan hända man blir positivt överraskad.
Jag sträcker på mig lite extra för Gullan var så duktig i dag. Stolt funkismamma med höjd blick går mot Kuddby och önskar godnatt.