fredag 6 juli 2012

Ha det bra, stämpelklocka!

Så kom den då även i år, den bästa dagen. Fredagen innan semestern!
För slitna funkismammor kommer ledigheten som en välsignad skänk från ovan även om man som anhörigvårdare (hemskt ord va?) fortsätter sitt viktiga arbete dag efter dag. Vi som kämpar för att göra tillvaron, och nu även semestern, meningsfull och riktigt bra för våra barn. Vi är ju inte lediga i bemärkelsen att vi kan åka rätt ut till Arlanda och spontanresa utomlands i kväll, ligga i hängmattan och titta på trädens gröna blad en hel dag eller bara börja toktapetsera hemma. Men vi njuter i fulla drag av sommaren och enkelheten som den för med sig. Att slippa bylsiga overaller och vinterkängor, mössa och vantar. Att kunna gåträna i grus och inte pulsa i snö. Att åka skrinda på knastrig grusväg, att gunga högt upp i himlen och titta på vågorna. Att stanna längs vägen ut mot kusten och köpa kartonger med solmogna jordgubbar. Att packa väskan med böcker och sommarkläder. Att känna havsdoften och höra måsarnas skri. Sovmorgon om Gullan vill, slippa hämtningar och lämningar, planerande och stressande. Slippa högarna på bordet och för långa arbetsdagar med för lite kraft. Nu är det nära. Och jag ska verkligen försöka njuta av stunden. Njuta av Pussegullan och allt hon ger mig.

Och självklart får hon också med sig en kasse sprillans nya böcker för lata dagar i hängmattan, eftersom en del gamla tyvärr blivit helt sönderlästa:
Gamla klassiker blandas med nymodigheter bland årets sommarböcker.
Totte hittar på nya bus när han är vågad och går ut, Max är helt crazy och testar pottan med hund i knät och sen hänger gänget från Drömmarnas trädgård fortfarande med. Vem vill egentligen åka med Pinky ponken?
Tips från AKK kkursen är pedagogiska böckerna  "Knacka På" och "Alla får åka med."
Vi får se vad Pussegullan säger om den gedigna semesterkassen!






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar