söndag 24 november 2013

Barn av idag

Jag har hört att första steget på vägen till att lösa ett problem är att erkänna att man har ett problem. Så då måste jag förmodligen erkänna att jag har problem med grannarnas barn. Just i dag är det skrik dig hes-tävling på gatan. De står ett gäng rakt upp och ner och gapar så de tappar rösten. Det verkar ju jättekul! Har lust att slå mig i slang med dem, jag skulle gå ut, harkla mig ordentligt för att sedan vråla sex års ångest och oro ur kroppen, de skulle slås mot marken på en endaste röd sekund av min kraftfulla ljudvägg. Sen skulle det icke gapas mer på mammas gata. Tyst och skönt i området. När jag går ut med soporna hör jag en unge säga till en annan (är nästan säker på att det är samma kille som ville ha jädrigt mycket godis och som har en polispappa): men du då, din mamma är en hora! EH. Plötsligt är jag tant Elsa-Britta, 96 år som vill ta ungen i örat, knipa hårt medan jag ruskar honom. Så säger man ICKE, unge man! Elsa-Britta mycket upprörd nu. Hon nästan spottar då hon lär slyngeln en läxa. Om man ska se det positivt är det ju inte så troligt att Pussegullan kommer kalla mig eller någon annan mamma för detta tillmäle. Hon kanske kan tänka det, eller teckna det? Undrar om det finns tecken för luder? Barn av i dag. De leker på ett annat sätt än vad man själv gjorde. Jag bläddrade i leksakskatalogen inför julen häromdagen. Tittar uppgivet på leksaker till Gullan som blinkar och låter. Hur oinspirerat är det egentligen. Hur som helst, leksaker är på en helt annan nivå anno 2013 än när jag var barn. Vad sägs om: "Ditt eget kloakset, nu endast 349 kr! Med 4 st trashies och ett slempaket." Wow, slempaketet ingår dessutom! Det var inte kattskit det.
Vem vill inte ha ett kloakset till jul? Om man vill kan man köpa till ett extra slemset för 129 kr. Känner man inte för någon kloak finns det alltid dockor. Jag önskade mig i många år en Skrållan. Mest för att den hade den där väldigt naturtrogna effekten, den kunde blinka om man tippade den bakåt. Nu läser jag vidare i katalogen av i dag:
"Bebisdocka. Dockan dricker själv ur flaskan och kissar på sig eller vill gå på pottan. Den kan även prata tre hela meningar, jollra och gråta riktiga tårar. Verklighetstrogna rörelser och magnetisk skallra. När du lär henne gå ropar hon av glädje". Herreduminskapare! En docka kan mer än mitt barn! När kommer det lanseras en utvecklingsstörd variant? Som går med rullator och som besöker habiliteringen som extra feature?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar