söndag 3 november 2013

Bus eller godis eller en snyting?

Ungarna ringer på dörren. De vill ha godis. Jag har köpt några små kexchoklad som de får, varsin trillar i påsen som sträcks fram. De tittar missnöjt ner. Ser sura ut. "Man brukar få två var" säger den ena. Den andra nickar i sin döskallemask. De står kvar och väntar. Ser kaxiga ut. Jag tvekar. Är det okej att tycka att situationen blev obehaglig med två 12-åringar? Är det den ena ungens farsa som är polis? Man undrar vad som hände. När jag var liten klädde vi ut oss till påsk, satt och ritade glad-påsk- kort som man sen fick en liten gottis för. Om man hade tur. Nu ska barnen bara ha och inte bara en chokladbit var, jag får inget kort tillbaka. Jag får inte ens ett litet leende. Mycket vill ha mer. Och monstren och spöken är det gott om, jag räknar till så många som tio i ett sällskap. Och vad hände med ett enkelt tack istället för att vara missnöjd? Pha! Snart ska de väl ha en egen iPad av varje hus? Näe. Bus, godis eller ett kok stryk. Som på den gamla goda tiden.

2 kommentarer:

Unknown sa...

Jag har sällan godis hemma och hade givetvis helt glömt bort att det kanske vore lämpligt att införskaffa det inför en sådan här helg. Det ringde såklart på dörren, jag letade fram några stackars ensamma godisar och gav dem. Sa till min kompis som jag stod och skalade räkor med att shit - nu har jag inget kvar om det kommer fler!
"Jamen då väljer vi bus nästa gång och så kastar vi räkskalen på dem!" svarade hon. Det ringde tyvärr inte på dörren igen :) //Towa

Blogger sa...

If you are looking for the #1 Bitcoin advertising network, try MellowAds.

Skicka en kommentar