måndag 6 februari 2012

Spegel, spegel

I en affär passerar jag förbi en stor spegel och hoppar bokstavligen till.
Men gud säger jag högt för mig själv, säljer de spöken här? Rea på tvättäkta zombies?
Jag ser makalöst trött ut och allting liksom hänger på mig. Håret, ögonen och mungiporna. När jag försökte lägga på någon sorts make up i morse tänkte jag att det är nog som att sminka ett lik. Försöka piffa till en kall gammal döing så gott det nu går innan familjens sista farväl och locket stängs, kistan går ner i jorden. Svart under ögonen och helt genomskinlig liksom blålila hud, fullständigt utan elasticitet eller spänst. Jag ser ut som en enda stor överkokt vandrande glasnudel.
Tar resolut upp en stor ICA-kasse i hallen, drar den över huvudet och går ut genom dörren. Känner mig redan rätt mycket snyggare.

2 kommentarer:

bissemagnus sa...

Du är jättefin och jättesnygg som alltid!! Bara så du vet!!
Själv såg jag mig just i spegeln när jag kom in från en språngmarsch från Nova - likblek, röd runt näsan och snorig... Hur snyggt var det??

Björn sa...

Intressant detta. Jag satt hos frisören häromdagen och tvingades stirra på den sorgliga synen i spegeln. Jag tänkte att det var en blek, pluffsig, rynkig, finnig, rödmosig gammal knöl som vågat sig ut på stan för att bli marginellt snyggare i håret. Hade jag rakat bort barret helt vore jag på pricken lik Freddie Wadling.
Det måste vara något som går nu.. Håller dock med Magnus att du har skönheten i behåll, det är nog zumban som gör det.
/lillebror

Skicka en kommentar