måndag 22 augusti 2011

Från tången till betongen


OJ!
Så fort helgen gick, de vansinnigt lyxiga barnfria timmarna fullkomligt rusade förbi.
Och vips så var man tillbaka i hemmet igen. Hemma hos trött Gullantjej som haft det väldigt bra hos en lite trött mormor. Men vilken härlig resa och vad lång helgen kändes. Redan på Arlanda blev man förväntansfull då Janne Schaffer står bakom mig i kaffekön. Jag vill säga "Du var jädrigt bra i Brusa högre lilla å" men blir blyg och för svensk så nickar bara och ler i samspel "vi som tycker det tar lång tid och vill ha vårt morgonjava NU" ni vet. Väl på planet så är det en galet liten värld då vi sitter bredvid Ketchupmannen och hans fru, fel person på fel plats. Han kallas för övrigt numera för Snusmannen då han inte längre jobbar för Heinz.
Väl nere i Skåne sken solen vänligt över sädesfält där man skördade så svetten lackade. Det var korn, havre och vete katten.
Blev en kvick lunch och ett snabbt ombyte på femstjärniga Hotell Kryddgården och sen i väg över slätten till kyrkan där bruden var väldigt vacker och sa ja till sin brudgum, stilig och stolt. En och annan tår fälldes och ris kastades samtidigt som korkarna på skumpan for i vädret på kyrkbacken när det hela var avklarat.
Allt var precis som det ska vara på bröllop! Festen varade ända till påska med dans och god mat och sen var det snart dags att fara hem igen. En liten avstickare till stranden hann vi med för att kolla temperaturen i härliga vädret. 15 kalla grader i plurret och huvudvärk efter gårdagens skånska grogg avstyrde doppet men det var härligt ändå. Gullanmamman har saknat sin lilla gurka samtidigt som hon laddat batterierna och vilat ryggen. Konstaterat att det är bara SÅ enkelt att resa utan barn och roligt att kolla lite i tax free fast det inte är billigt inrikes.
Mina stora blöta tackpussar går till alla inblandade i detta äventyr, en extra stor till barnvakten som gjort ett hästjobb.
Nästa helg blir det franska rivieran som gäller. Mycket vill ha mer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar