tisdag 21 augusti 2012

Helt fantastiskt!

Alla kan va med! - gympa för barn med rörelsehinder
"Alla kan va med" är Svenska Gymnastikförbundets satsning på att barn med grava funktionshinder ska få möjlighet till rörelseglädje. Gruppen vänder sig till barn mellan 3-10 år och deras förälder eller annan vuxen som kan hjälpa till att ledsaga barnen genom lekar och övningar. Vi kommer att arbeta både i grupp och individuellt med lekar, rörelse, dans, använda redskap och bollar delvis till musik. Kattis och Therese som leder gruppen är utbildade och erfarna barngympaledare i gymnastikförbundets regi, samt utbildade förskollärare respektive specialpedagog. Vi har bred erfarenhet av barn med eller utan funktionshinder. Tiden som är avsatt för gympan är Söndagar 10-11.30, men det inkluderar även paus för frukt/dricka/toabesök samt eventuellt andra behov av pauser eller förkortad tid. Ta med det som barnet behöver i form av vätska och eventuellt litet mellanmål. Om barnet använder någon form av förflyttningshjälpmedel som t. ex rullator eller gåstol är det bra att ha med det också!

Det ska erkännas att jag ibland avundsjukt och lite bittert tittat på Bamsegympan där små glada barn skuttar och springer i sporthallen innan mitt Zumbapass ska börja. Tänkt att "det hade varit kul om man fick gå på något sånt med sitt barn". Men nu! Nu finns en Bamsegympa för gullor också! Sign me up!

2 kommentarer:

bissemagnus sa...

WIIIII.... Anmäl direkt så ingen annan hinner före. Klart Gullan ska gympa :) Härliga nyheter så här på eftermiddagskvisten! Hon kommer tycka det är jättekul!!

luttradmamma sa...

Kan varmt rekommendera "Fritid för alla" http://www.stockholm.se/fritidforalla. De finns även på Facebook :)

Skicka en kommentar