söndag 1 april 2012

Sitta inne i stugan

Våren drog iväg och Kung Bore gjorde ett mycket oönskat återbesök. Trots att jag går ut på gatan utan vantar med en gigantisk skylt där det står "Nu får det vara bra med vinter!" och ropar "påsklilja" så det ekar, öser snön ner, det blåser en halv nordlig storm och händerna fryser långsamt till is. Vad hände? Vårsol, var tog du vägen? Så helgen har inneburit att man får försöka sysselsätta Pussegullan med andra saker än att sitta utomhus och fika. Det är inte helt lätt att komma på stimulerande uppgifter för ett funkisbarn alla gånger när vädret är så här, det ska vara roligt, innehålla träning och helst upplevas som lite nytt och häftigt. Nåja. Det blev en tur till Plantagen där fröken provåkte kundvagnar, lastvagnar och kände på blommor och blad. Promenerade omkring i gångarna med stöd från vagn. Men det lilla setet med bord och stolar som inhandlades är det inte lönt att sätta ut ännu direkt, får stå i kartong till midsommar var det verkar. Fröken slumrar nu en middagslur och jag sitter med materialet från AKK-kursen i fredags. Kapitlet jag ska gå igenom nu har följande inledning:

"Du som förälder är ditt barns främsta kommunikationslärare. Det är i samspel med dig som barnet utvecklar sin förmåga att kommunicera. Du kommer i detta kapitel få lära dig några knep så att du som förälder, på ett medvetet sätt, kan stimulera ditt barns kommunikationsutveckling."

Man är viktig. Man har en tung uppgift. Man har mycket arbete hela tiden. Man borde fasen få ett riktigt fint pris. Funkismammapriset.


Våren, jag förstår den inte...

1 kommentar:

bissemagnus sa...

Funkismammapriset är ditt <3
Gullan har tur som har en mamma som du!!

Skicka en kommentar