lördag 4 juni 2011

Tänk om

Min barndomskompis Å kom förbi och fikade i dag, med sig hade hon sin ettåriga lilla dotter. Jag tänker mörka tankar när jag ser hur hon kutar förbi i full fart utan problem. Gropen gör sig påmind och det slår en som så många gånger förr hur livet kunde ha varit. Hur Gullan hade rusat efter och tjoat. Tagit med henne ner till stranden. Gungat. Visat sin lekstuga. Men hon sitter stilla och tittar och ingen vet vad hon tänker. Det känns som något drar förbi en, en svart skepnad i sorgkappa. Som ett kallt luftdrag över kropp och själ. Det får man leva med för sorgen kommer alltid finnas någonstans, sorgen över hur det kunde ha varit. Som det var tänkt från början. Men det blev ju inte så. Roligt var det i alla fall att notera hur skoj fröken tyckte det var med liten kompis. Hon ville gärna klappa och känna. Lite småtrist utan dagispolarna på långhelgen förmodligen.
Man får hoppas bara att Avatar-looken försvinner till tisdag, annars kommer hon inte att kännas igen på dagisgården. Förbaskade myggjäklar.
Det finns faktiskt en myggprognos på nätet (vad finns inte där?):

Denna vecka:
Skogsmyggen är nu i luften (no kidding?! reds anm) och på vissa platser är det gott om dem (det menar du inte?! reds anm), se veckans fångst. Ås hade flest mygg den här gången, 9 500 st skogsmygg (men här på ön har vi redan räknat in över 15 000 sk skärgårdsmygg bara i kväll. reds anm). Det är fortfarande torrt i markerna och lågt vattenstånd, (stånd?! reds anm) så vi väntar oss ingen kläckning av översvämningsmygg tills nästa fångsttillfälle.(antar att det är bra bra sak i myggsammanhang? reds anm.)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar